Köpek Temel Eğitim Nedir?

Köpekler insanın en sadık dostlarından biridir. Bu nedenle köpeklere gereken ilgiyi göstermek gerekir. Köpek eğitiminde temel itaat eğitimlerinin verilmesi önemlidir. Köpeklere çok küçük yaşlardan itibaren eğitim vermek köpeğin sahipleri ile daha iyi anlaşmasını sağladığı gibi aynı zamanda köpeklerin çevresine karşı daha duyarlı olmasını da sağlayacaktır. Köpekler için verilen eğitimlerin başında temel itaat eğitimleri gelir. Temel itaat eğitimleri her köpek için uygun olan eğitimlerden olduğundan dolayı köpeklerin gelişiminde etkilidir. Köpek eğitim merkezlerinde köpeklerin ırkına uygun olarak komutlar verilir. Her köpeğin temel itaat eğitimlerine vereceği tepki aynı olmayacaktır. Bu nedenle de köpeklere verilen eğitimlerde köpeklerin ırkına özen göstermek gerekiyor. Peki, köpek temel eğitim nedir?

Köpek Temel Eğitim Nedir?

Köpek temel eğitimleri öncelikle köpeklerin tuvalet ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik verilen eğitimlerdir. Her köpeğin tuvalet alışkanlığını kazanması gerekir. Fakat eğer köpek sahipleri daha önce tuvalet eğitiminde başarısız olmuş ise bu durumda uzman kişilerden de destek almak gerekiyor. Temel itaat eğitimleri de köpeklerin alması gereken eğitimler arasında yer alır. Bu eğitimler aracılığı ile köpekler çevrelerine karşı daha duyarlı olacağından dolayı daha sosyal davranışlarda da bulunacaktır. Köpekler için verilen eğitimler köpeğin ırkına uygun olmalıdır. Kimi köpekler sakin yapıya sahipken kimi köpekler fazlasıyla hırçın olabiliyor. Bu da komutların nasıl verilmesi gerektiği hakkında daha çok ipucu verecektir.

Köpeklere Uygun Eğitim

Köpek ırkına göre eğitim vermek öncelikle uzmanların yapacağı işlemlerden biridir. Kimi zaman köpek sahipleri köpeklerini yakından tanımadan eğitim verme yöntemini tercih edebiliyor. Elbette köpek sahipleri de çeşitli video ve kitaplar aracılığı ile temel eğitimler hakkında fikir sahibi olarak köpeklerini eğitime yolunu tercih edebilirler. Fakat köpek eğitimi uzmanlık isteyen bir iştir. Bu nedenle alanında uzman olan kişilerden profesyonel olarak destek almak köpeklerin doğru eğitim alabilmesine de yardımcı olacaktır. Köpeğiniz sakin bir yapıya sahip ise eğitime de kolay bir şekilde cevap verecektir. Köpeklerin hırçın yapıda olması zaman zaman köpek eğitiminin de zorlaşmasına neden olabiliyor.

Köpek eğitiminde önemli olan konulardan biri de köpeklerin karakterine uygun olarak eğitim vermektir. Uysal ve alıngan köpekler için yumuşak ses tonu kullanmak önemlidir. Fakat kimi köpekler sert ve itaatkar ses tonundan hoşlandığından dolayı eğitimlerin daha sert tonlar ile verilmesi gerekir. Köpek eğitiminde bu hassasiyete dikkat eden köpek sahipleri eğitimden çok daha başarılı bir şekilde ayrılacaktır. Köpek eğitiminde köpekleri tanımak ve uygun ses tonunu bulmak önemlidir. Köpeği iyi tanımak ve eğitimi tamamlamak için köpek sahiplerine de önemli görevler düşmektedir. Her şeyden önce köpeklerin eğitim alanından ayrıldıktan sonra sahipleri ile baş başa kalacağını bilmek gerekir. Bu nedenle köpek eğitiminde köpek sahiplerine yer vermek ve komutları köpek sahipleri tarafından tekrarlamak önemlidir.

Köpek Temel Eğitim Nedir?

Köpek eğitiminde nasıl eğitim uygulanacağı önemlidir. Köpek eğitmenleri eğitim alanında daha çok sahipleri ile köpekler arasındaki ilişkinin nasıl olduğunu gözlemlemelidir. Bu noktada köpek eğitimcilerinin sahiplerin yanlışını keşfetmesi ve doğru davranışı kazandırması önemlidir. Köpek eğiticileri köpeklerden önce sahiplerini eğitebilmelidir. Köpekler için uygulanan eğitim bazen şiddet unsurlarını barındırabiliyor. Köpek sahipleri köpeklerine bir davranışı bıraktırmak için dayak yöntemini tercih edebiliyor. Oysa hiçbir eğitimde olmadığı gibi köpek eğitiminde de dayak eğitim aracı olarak görülmemelidir. Köpeklere bir davranışı kazandırmak için ödül yöntemini tercih etmek gerekir. Köpek eğitim okullarında köpekler için pozitif eğitim yöntemleri kullanılmaktadır. Köpek eğitimi konusunda en sağlıklı yöntem pozitif eğitim yöntemi olarak kabul edilmiştir.

 

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

Köpek Temel Eğitim Nedir?